У французькому Ліллі завдяки пильності жителя ніхто не загинув унаслідок обвалу будинків

У місті Лілль на півночі Франції в суботу вранці обвалилися два житлові будинки, але жертв вдалося уникнути завдяки місцевому жителю, який помітив тріщини на стіні й попередив про це місцеву владу.

У французькому Ліллі завдяки пильності жителя ніхто не загинув унаслідок обвалу будинків
У французькому Ліллі завдяки пильності жителя ніхто не загинув унаслідок обвалу будинків

Житель одного з будинків повернувся додому близько третьої ранку й помітив тріщини на стіні. Він зв'язався з екстреними службами, які ухвалили рішення про всяк випадок евакуювати жителів цієї та прилеглої будівель та створити огорожу довкола них.

Уранці в суботу стіна, на якій помітили тріщини, справді обвалилася, і два будинки були зруйновані повністю. Але завдяки тому, що напередодні звідти евакуювали жителів, жертв вдалося уникнути. З-під завалами рятувальники дістали лише одного потерпілого із легкими травмами.

Мерка Лілля Мартін Обрі подякувала жителю будинку, імені якого влада не розкриває.

«Я досі тремчу, бо якби цей чоловік не прийшов додому о третій ранку й не зв'язався з нами, ми б не змогли відреагувати і, очевидно, мали б загиблих. Він також попередив поліцію й рятувальників, які вирішили евакуювати будівлю, визначивши, що існує реальний ризик», — сказала Обрі BFMTV.