Кім: після відходу росіян за Дніпро вірогідність атак Миколаєва С-300 суттєво зменшилась

Після деокупації правобережної частини Херсонської області суттєво зменшилася ймовірність ракетних ударів по Миколаєву. Йдеться, зокрема, про зменшення небезпеки від ракет типу С-300.

При цьому українські війська продовжують рух, щоб ще далі відсунути ворога. Про це в ефірі телемарафону розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

За його словами, путінські загарбники бояться української армії і, зокрема, РСЗВ HIMARS. Це, у свою чергу, має вплинути на зменшення кількості ракетних атак по Миколаєву.

«Безумовно, через те, що російські війська відійшли, але не лише за Дніпро, а ще далі, тому що вони бояться HIMARS Збройних сил України, то ймовірність того, що ми будемо атаковані ракетами С-300, істотно зменшилася. Я вважаю, що найближчим часом Миколаївська область спатиме спокійно. Будемо й надалі для цього працюватимемо з партизанами та херсонським угрупованням. Південь та Миколаїв просуваються вперед для того, щоб продовжувати роботу», — зазначив Кім.

Також голова ОВА розповів, що фахівці водоканалу та представники місцевої влади вже почали займатися питанням відновлення водопостачання у Миколаєві. За його словами, частину обладнання вже обстежили, тому фахівці готують техніку, щоб у найкоротший термін відновити подачу води до будинків миколаївців.

«Найголовніше, що вони не сильно розікрали станцію, яка з Дніпра качає воду і не замінували. Зараз уже можна говорити. Труби вони там повзривали, попилили на металобрухт, ми їх відновимо. Усього 5 важливих точок, які, можливо, зруйновані, ми дві проінспектували — вони зруйновані. Сьогодні виїхала група водоканалу, представники влади для того, щоб повністю скласти картинку. Зараз ми готуємо техніку, щоб відновлювати водопровід», — сказав Кім.

Щодо деокупованих населених пунктів Миколаївщини, Кім зазначив, що там триває робота з розмінування. Також він зазначив, що поступово на звільнених територіях відновлюватимуть комунікації.

«Населені пункти, які були під окупацією, ми відвідали та розібралися з проблематикою. Там йде розмінування, стабілізаційні заходи. Немає світла, ми відправили два генератори, щоб запустити воду в першу чергу. Запустимо світло, це все питання часу. У нас вся команда зараз працює над відновленням регіону», — сказав глава ОВА.