200 тисяч людей вийшли на захист громадського здоров’я у Мадриді

Щонайменше 200 тисяч демонстрантів зібралися в Мадриді в неділю на захист первинної медичної допомоги, попередивши, що плани щодо перегляду системи знищать місцеву охорону здоров’я.

200 тисяч людей вийшли на захист громадського здоров’я у Мадриді
200 тисяч людей вийшли на захист громадського здоров’я у Мадриді

Натовп вийшов під гаслом «Мадрид мітингує на підтримку громадської охорони здоров’я та проти плану знищення служб первинної медичної допомоги». Люди зібралися у чотирьох точках іспанської столиці та пройшли маршем до мерії.

Представник регіонального уряду повідомив, що демонстрація зібрала 200 тисяч осіб.

За словами профспілок, служби первинної медико-санітарної допомоги в районі Мадрида протягом багатьох років перебували під величезним тиском через брак ресурсів та персоналу, причому ситуація посилювалася поганим регіональним управлінням.

Організатори кажуть, що хоча Мадрид є регіоном Іспанії з найвищим доходом на душу населення, він також є регіоном, який витрачає найменшу суму на душу населення на первинну медичну допомогу.

«Мешканці Мадрида заслуговують на якісну первинну медичну допомогу, а не на затримки більше ніж на тиждень, щоб відвідати сімейних лікарів або педіатрів», — заявляэ спілка лікарів AMYTS.

Глава Мадридської автономної спільноти Ізабель Аюсо заперечує брак кадрів і стверджує, що протести та страйки організовані лівими партіями напередодні муніципальних і регіональних виборів наступного року.


Джерело: AFP