Україна повинна призупинити договір з УПЦ про користування Києво-Печерської лаври — експерт

Молитися за москву і росію на українській землі — це кощунство над пам’яттю жертв російської загарбницької, ненависницької війни проти України. УПЦ повинна повністю розірвати усі зв’язки з московським патріархатом.

УПЦ повинна повністю розірвати усі зв’язки з московським патріархатом
УПЦ повинна повністю розірвати усі зв’язки з московським патріархатом

Про це повідомив політолог Володимир Воля.

«УПЦ повинна повністю розірвати усі зв’язки з Московським патріархатом. Завжди займав м’яку позицію у цьому питанні, але війна внесла свої корективи. Тому на початку квітня я вже оприлюднював тут свою позицію що УПЦ і ПЦУ повинні розпочати процес поступового злиття в єдину церковну організацію. Після того УПЦ заявила, що організаційні розірвані, однак залишається визнання Московського патріархату як духовного (релігійного) авторитету. Тобто, це виглядало як спроба залишатися у підпорядкуванні канонічного патріархату у розумінні представників УПЦ. Така собі спроба „служити двом господарям“. Цього разу ми всі побачили, як у Києво-Печерській лаврі моляться за росію. Це був не просто звіт якихось спецслужб, що вони там десь щось знайшли і когось викрили. Цього разу ми побачили відео зі звуком, де була зафіксована молитва за росію», — пише експерт.

За йоо словами, молитися за москву і росію на українській землі — це кощунство над пам’яттю жертв російської загарбницької, ненависницької війни проти Русі-України.

«Чому такі молитві досі можливі? Тому що УПЦ замість болісного очищення себе вирішила „служити двом господарям“. Але так не буває. І як казав Ісус, потрібно зробити вибір. Думаю, що УПЦ поступово до цього прийде. Як і до усвідомлення, що Московський патріархат — не більше канонічний, аніж Константинопольський, Вселенський патріархат. Бо московський патріархат — це втілення гордині „Третього Риму“ щодо панування над світом і узурпація тієї ролі, яка за правом церковного старшинства, „первородства“ належить точно не московському патріархату», — пише експерт.

За його словами, Україна повинна як мінімум призупинити договір з УПЦ про користування Києво-Печерської та іншими лаврами і храмами.

«Не може УПЦ бути у духовній єдності з Московським патріархатом, який благословляє армію на знищення Русі-України та її народу. Бо немає жодної духовності у таких благословеннях, а є лише служіння Московського патріархату виключно імперській гордині небачено лукавого путіна-Сатани. Це вже очевидно», — резюмує експерт.