Омбудсман закликав повернути журналістам дозволи для роботи на Херсонщині

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець закликав міністра оборони Олексія Резнікова повернути акредитацію закордонним та українським журналістам для роботи на звільнених територіях Херсонщини.

Омбудсман закликав повернути журналістам дозволи для роботи на Херсонщині

Про це Лубінець написав у своєму Telegram-каналі.

Омбудсмен зазначив, що в умовах війни потрібен контроль доступу медіа, але додав, що журналісти повинні мати можливість працювати з місця подій.

«Це міжнародний стандарт. І саме для цього в Генштабі створено Центральне управління цивільно-військового співробітництва ГШ ЗСУ (J9). Однак недостатньою є комунікація з міжнародними медіа», — пояснив Лубінець.

Він додав, що громадяни країн-партнерів повинні бачити, «задля чого працює зброя та гуманітарні програми, які фінансуються з їхніх податків».

Повернути скасовані акредитації також закликали українські та іноземні журналісти й медійні організації.

Медійники вимагають провести внутрішнє розслідування «непрофесійної роботи комунікаційного відділу ОК „Південь“ і загалом комунікаційного сектора Міністерства оборони України та ухвалити відповідні кадрові рішення».

«Прибрати зайву і недієву бюрократію, зокрема непотрібні документи й узгодження, впроваджені Об’єднаним координаційним пресцентром Сил оборони півдня. Журналісти вже мають акредитацію МО, яка є офіційним дозволом на роботу», — йдеться у спільній заяві.