На південному напрямку ЗСУ знищили ЗРК С-300 та Тор-М2

На південній ділянці фронту українські ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали 50 вогневих завдань, знищивши пускову установку С-300, ЗРК «Тор-М2» та три одиниці бронетехніки.

Так, росіяни завершують перегрупування військ на лівому березі Дніпра, продовжують облаштування рубежів оборони, ведуть ракетно-артилерійський вогонь по українських позиціях і мирних населених пунктах, атакують дронами-камікадзе та ведуть щільну повітряну розвідку. За день в повітрі було зафіксовано до 40 дронів різної модифікації.

«Серед дня чотирма ударними дронами типу „Ланцет“ атаковано напрямки деокупованих населених пунктів в Бериславському районі. Понад 30 снарядів реактивних систем залпового вогню „Ураган“ і „Град“, а також важкої артилерії випущено протягом дня по Нікопольському району», — сказано в повідомленні.

В Мирівській громаді від обстрілу постраждало десять житлових будинків, п’ять господарських споруд, лінії газо- та електромережі. В Марганецькій громаді пошкоджено три приватних будинки, господарчу споруду та приватне підприємство. Також росіяни обстріляли Очаків з Кінбурнської коси.

Водночас, ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 50 вогневих завдань, атакувавши дислокації ворожих підрозділів, місця зосередження озброєння та техніки, а також склад з боєприпасами в Олешках.

«Там же підтверджено знищення пускової установки С-300, зенітно-ракетного комплекса «Тор-М2″ та трьох одиниць авто-бронетехніки. Решта втрат ворога дорозвідується», — зазначили в ОК «Південь».