США ввели нові санкції проти рф

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що Сполучені Штати запровадять нові санкції проти транснаціональної мережі осіб та компаній, які працюють над закупівлею військових технологій для рф. Водночас які конкретно компанії зачеплять обмеження, вона не розповіла.

США ввели нові санкції проти рф
США ввели нові санкції проти рф

Санкції запровадять проти 14 фізичних осіб і 28 організацій, включно з фінансовими посередниками. «Це частина наших ширших зусиль щодо зриву військових зусиль росії та відмови в необхідному їй обладнанні за допомогою санкцій та експортного контролю», — сказала Qtллен журналістам.

Водночас, посол України в США Оксана Маркарова відзначила на своїй сторінці у Facebook, що також заблоковано 8 літаків. У списку Сулейман Карімов, члени його сім'ї та бізнес оточення, включаючи Мурата Алієва, Алекса-Вальтера Студхалтера, компанії, афілійовані з російським олігархом Андрієм Гурmєвим.

«Разом із партнерами продовжуємо блокувати спроби росії ухилитися від міжнародних санкцій та шляхи фінансування російської військової машини», — повідомила вона.

Раніше росії вдалося закупити в Ірану безпілотники, які використовувалися для атак на міста та енергетичну інфраструктуру в Україні. Іранські військові підприємства та промисловість вже перебувають під жорсткими санкціями США у зв'язку з програмою ядерних розробок Тегерана, і було незрозуміло, чи були якісь санкції пов'язані з цими закупівлями боєприпасів для безпілотників.