У НАТО пообіцяли Україні ще більше систем ППО

росія 15 листопада випустила по Україні 90 ракет. Після масованої атаки у НАТО пообіцяли передати Україні ще більше систем ППО.

У НАТО пообіцяли Україні ще більше систем ППО
У НАТО пообіцяли Україні ще більше систем ППО

«Ми звернулися до вчорашнього вибуху на сході Польщі, на кордоні з Україною. Наш головнокомандувач генерал Каволі поінформував союзників. І посол Польщі проінформував нас про інцидент і розслідування, що триває. Вчорашній вибух стався, коли росія завдала масованого ракетного удару по Україні. З початком незаконної війни росії в Україні НАТО посилило пильність на нашому східному фланзі. І ми постійно моніторимо ситуацію" — сказано в повідомленні.

Розслідування цього інциденту продовжується, і нам потрібно дочекатися його результатів. Але ми не маємо жодних вказівок на те, що це було результатом навмисної атаки. І ми не маємо жодних ознак того, що росія готує наступальні військові дії проти НАТО.

«Наш попередній аналіз передбачає, що інцидент, ймовірно, був спричинений ракетою української ППО, випущеною для захисту території України від атак російських крилатих ракет», — сказано в повідомленні.