Естонія закликала «зберігати холодну голову» через падіння ракети у Польщі

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала союзників по НАТО «зберігати холодну голову» через інцидент з ракетою у Польщі.

«Я думаю, що ми дійсно повинні зберігати холодну голову, знаючи, що це може мати побічні наслідки, особливо для тих країн, які знаходяться дуже близько (до кордону з Україною, — ред.). Це справа польського уряду, який повинен сказати, як він хоче розв'язувати цю проблему», — заявила Каллас.

Як відзначила прем'єр, росія намагається зосередити увагу світу на цьому інциденті, однак саме вона розв'язала повномасштабну війну проти України. За словами Каллас, вчора, 15 листопада, росіяни здійснили один з найбільших ракетних обстрілів, вдаривши по інфраструктурі, аби лишити українців електроенергії.

«Ми повинні розуміти, що мета росії — залякати нас, сказати, що тепер війна перекинулася через кордони, і тепер ми повинні зупинитися. Насправді все навпаки. Єдине, що розуміє агресор — це сила, і ми маємо показати цю єдність і рішучість», — додала вона.

Водночас Каллас закликала союзників по НАТО передати Україні якнайбільше ППО, аби якнайшвидше завершити війну.

«Я не можу зазирнути на їхні склади і побачити, що вони ЗСУ, — ред.) насправді мають, але я можу закликати лідерів країн-членів НАТО, які мають більше, і сказати: «Будь ласка, подивіться на свої склади, знайдіть те, що у вас є, укладіть угоди з приватним сектором, який розробляє обладнання, щоб ми могли відправити найкраще обладнання в Україну і закінчити цю війну раз і назавжди», — сказав Каллас.


Джерело: CNN