В Україні оголосили конкурс на очільника НАБУ

Конкурсна комісія з проведення конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро оголосила конкурс на зайняття посади очільника НАБУ.

В Україні оголосили конкурс на очільника НАБУ

Про це повідомляє Forbes.

Оголошення містить перелік вимог до директора НАБУ: вища юридична освіта, стаж роботи в галузі права щонайменше 10 років, досвід роботи на керівних посадах у держорганах або міжнародних організаціях не менше ніж пʼять років.

Очільник НАБУ має володіти державною мовою, мати високі ділові та моральні якості.

Посаду директора НАБУ не може зайняти людина, яка входила до складу керівних органів політичної партії або перебувала у трудових чи інших договірних відносинах із політичною партією протягом двох років до подання заяви на участь у конкурсі.

Директором НАБУ також не може стати людина, яка не пройшла перевірку згідно із законом «Про очищення влади», має судимість, громадянство іншої держави або після запровадження воєнного стану від 24 лютого 2022 року перебувала за межами України сукупно більше ніж 21 день станом на останній день прийому документів.

В оголошенні зазначено перелік документів, необхідних для участі у конкурсі, та форму їх подання. Термін їх подання розпочинається з дня публікації оголошення та спливає через 21 день.