росія провалила всі до єдиної цілі у війні проти України, — Міллі

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі заявив, що росія провалила «всі до єдиної» цілі у своїй війні проти України.

Марк Міллі
Марк Міллі

Про це повідомляє Уніан.

«Росіяни зазнавали невдачі щоразу. Програли стратегічно, програли оперативно і, повторюю, програли тактично. Те, що вони намагалися зробити, у них не вийшло. Стратегічне переосмислення їх цілей, їхнього незаконного вторгнення зазнало невдачі, все до одного», — сказав Міллі в середу, 16 листопада, на прес-конференції з міністром оборони Ллойдом Остіном після зустрічі Контактної групи з питань оборони України.

Міллі відзначив нездатність росії «захопити всю Україну» на початку війни: «На всій лінії фронту протяжністю близько 900 кілометрів українці досягали успіх за успіхом, а росіяни щоразу зазнавали невдачі».

Він також зазначив, що спробував поговорити зі своїм російським колегою генералом Валерієм Герасимовим у вівторок після падіння ракети в Польщі, але спроби не мали успіху.

«Моєму штабу не вдалося зв'язати мене з генералом Герасимовим. Я розмовляв з моїм українським колегою генералом Залужним кілька разів, а також із польським колегою та кількома іншими (начальниками оборони) у Європі», — повідомив генерал.