Масштабні відключення: світло буде лише декілька годин на день

Внаслідок наймасштабнішої ракетної атаки, яку росія здійснила 15 листопада, енергетичні об’єкти України зазнала безпрецедентних руйнувань. Через це світло у деяких регіонах можуть вимикати на довший проміжок часу, аніж зараз.

Масштабні відключення світла в Україні
Масштабні відключення світла в Україні

Подекуди світла може не бути навіть кілька днів — розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

За словами керівника ДТЕК, у деяких регіонах за планом будуть уже не вимикати світло, а вмикати його. Такі «включення» будуть здійснюватись на декілька годин.

Це дні. Ми будемо, на жаль, говорити не про планові відключення електроенергії, а про планові включення в деяких регіонах, а їх багато. На жаль, кількість годин, протягом яких буде електрика, може бути дуже коротка. Це дві-три години на добу,
— сказав він.

Через влучання по одній із ТЕС групи ДТЕК вона зупинила роботу. Сахарук наголосив, що ситуація хоч і дуже складна, але контрольована. За його словами, окупанти завдали шкоди тим потужностям, які передають енергію. Найбільше постраждали енергетичні об'єкти у центрі України та на заході.

Через значні пошкодження близько 40% споживачів в Україні залишилося без світла. За словами керівника ДТЕК, оперативних заходів щодо під'єднання споживачів вжили там, де це можливо, і частково розпочали відновлювальні роботи, але їх поки що не можна провести скрізь.