Роман Дудін звернувся до Генпрокурора Андрія Костіна через політичне переслідування (ДОКУМЕНТ)

Екс-начальник СБУ Харківщини Роман Дудін, який перебуває в СІЗО, звернувся до Генпрокурора Андрія Костіна з вимогою повернути розслідування кримінальних проваджень у правове поле через політичне переслідування.

Роман Дудін
Роман Дудін

Про це зазначає i-ua.tv.

«Пане Генеральний прокуроре, вже більше 15 млн людей, як в Україні, так і у всьому світі спостерігають за тим юридичним свавіллям, яке відбувається в рамках кримінального провадження № 620221700200000257. Ще 07.11.2022 року моїми адвокатами на особистому прийомі було передано черговому прокурору Генпрокуратури В. Куп’янчуку мою заяву на ваше ім’я. Заяву було зареєстровано за № 180462−22 від 07.11.22. У заяві було доведено фальсифікацію зазначеного КП з боку співробітників ДБР, як наслідок цього на підставі відверто скарифікованих матеріалів справи та юридичної нікчемної підозри по факту мого затримання та утримання в СІЗО. Відповідні докази були оприлюднені мною у мережі інтернет. Вже більше 3000 юристів та адвокатів заявили, про те, що викладена мною позиція у заяві, відповідає діючому законодавству України на відміну від тих дій, які здійснюють співробітники ДБР», — заявляє Р. Дудін.

Також він зазначає, що досі не отримав офіційної позиції Генпрокуратури.

«В той же час адвокати 11.11 2022 направили запис надати мені відповідь — жодної реакції з вашої сторони. Тож всі ці діє свідчать про політичне переслідування невинної особи за відверто сфабрикованими матеріалами, які суперечать нормам права та діючому законодавству. Своїми діями ви ставите Україну в один ряд з країнами, де зневажаються демократичні права та свободи громадян. В результаті дій ДБР та вашої бездіяльності грубо порушені права та свободи, які гарантовані мені Конституцією України. А все вище зазначене має ознаки політичного переслідування», — пише Р. Дудін.

Він вимагає від Генпрокура закрити проти нього кримінальне провадження, а винних притягнути до відповідальності. Також повернути розслідування кримінальних проваджень у правове поле.