На Миколаївщині окупанти знищили храм, який пережив дві світові війни

У деокупованому селі Киселівка, що на Миколаївщині, російські загарбники повністю зруйнували Храм Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

На Миколаївщині окупанти знищили храм, який пережив дві світові війни
На Миколаївщині окупанти знищили храм, який пережив дві світові війни

«Храм Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії у селі Киселівка зруйновано російськими обстрілами. У будівлі відсутній дах, дощем та обсипаною штукатуркою знищено найстаріші ікони. Храм повністю зруйнований і відновити його неможливо», — йдеться у повідомлені.

За інформацією отця Олександра, найстаріші образи храму врятувати не вдалося, але більшість ікон зберегли попри те, що від храму залишились кілька стін.

«Є кімнатка, в якій збереглися наші літургійні речі. Зокрема чаша для „крові Господньої“. Дізналися від нашої парафіянки, що вона там перед тим, як загорівся храм, сховала наші ікони, образи, які були в центральній частині. Більшість образів ми врятували, але основну частину понищили дощі, багато понищили польові миші», — зазначив отець Олександр.

Він запевняє, що відновити храм неможливо, і поки його не відбудують службу у Киселівці не проводитимуть.

Зазначається, що у грудні мало виповнитись 170 років від часу зведення храму. Він вцілів під час двох світових воєн і панування комуністичного режиму. Радянська влада перетворила церкву на склад, а потім на місце ремонту тракторів. У 1990 р. храм повернули вірянам, у 2013 році його освятив єпископ Броніслав Бернацький.