росіяни вже підкріплюють свої позиції на Донбасі і Запоріжжі

Аналітики припустили, що росія також залучить додаткові сили з мобілізованих в найближчі тижні.

російські війська намагаються посилити свої позиції на окупованих територіях після відступу з Херсона.

Про це повідомили аналітики Інститут вивчення війни (ISW).

За даними інституту, російські війська починають посилювати свої позиції в окупованих Луганській, Донецькій та східній частині Запорізької областей за рахунок особового складу, відведеного з Херсонської області, та мобілізованих військових.

Експерти з посиланням на Генштаб України повідомляють про збільшення кількості російських військовослужбовців у Луганську і зазначають, що російські війська розміщуються у покинутих будинках у Красному та Сімейкиному приблизно за 30 км на південний схід від Луганська.

Аналітики припустили, що росія також залучить додаткові сили в найближчі тижні, враховуючи, що мобілізовані підрозділи російської 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії завершили навчання в Брестській області Білорусі.

російські війська, ймовірно, продовжать використовувати мобілізованих і передислокованих військовослужбовців для відновлення наступальних дій у Донецькій області та утримання оборонних позицій в Луганській області.

Крім цього в ISW зазначили, що українські війська продовжували контрнаступальні операції на лінії Сватово-Кремінна. А російські окупанти продовжували наступальні операції навколо Бахмута, Авдіївки та на захід від Донецька, незважаючи на повідомлення про значні втрати в районі Бахмута.

Окупанти продовжували укріплювати райони навколо наземних ліній зв'язку на півдні України, борючись з частковою втратою можливості використання мосту через Керченську протоку. Крім цього, російська влада працює над встановленням контролю над інформаційним простором на окупованих територіях та ідентифікацією українських партизанів.

У рф ЗМІ продовжували активно обговорювати майбутню другу хвилю мобілізації. При цьому, як зазначили аналітики, кількість ув'язнених у рф скоротилася приблизно на 6,5% з січня 2022 року, ймовірно, через інтенсивне вербування у ПВК «Вагнер».