Чому путін мовчав увесь минулий тиждень: в АР пояснили причину інформпаузи кремля

Глава росії володимир путін протягом тижня тримає інформаційну паузу, коли його окупаційні війська програють на фронті в Україні. Диктатор воліє за краще говорити лише про перемоги, а от погані новини залишає іншим спікерам.

Чому путін мовчав увесь минулий тиждень: в АР пояснили причину інформпаузи кремля
Чому путін мовчав увесь минулий тиждень: в АР пояснили причину інформпаузи кремля

Про це йдеться у публікації Associated Press. Аналітики наголошують, що лідер кремля, який раніше, за чутками, особисто керував військовою кампанією проти української держави й віддавав накази генералам на полі бою, цього тижня, здається, був зосереджений на всьому, окрім війни.

«Коли російське військове керівництво оголосило, що відводить війська з Херсона, у залі не вистачало однієї людини — глави рф. У той час як міністр оборони Сергій Шойгу й головнокомандувач російськими військами в Україні генерал Сергій Суровікін пояснювали причини відступу перед камерами, путін відвідував неврологічну лікарню в Москві, спостерігаючи, як медик виконує операцію на мозку. Пізніше того ж дня він виступив на іншому заході, але не згадав про відступ із Херсона — найбільш принизливий відхід його військ із України. У наступні дні він публічно не коментував це», — зазначається у політичному аналізі AP.

Аналітики висловили переконання, що мовчання російського диктатора пов'язане з тим, що його країна зіштовхується із невдачами, що зростають, впродовж майже дев'яти місяців бойових дій. І схоже, що путін делегував повідомлення поганих новин іншим — це тактика, яку він використовував і під час пандемії коронавірусу.

Рекомендовані публікації