У Чорному морі помітили 8 ворожих кораблів, серед яких носій крилатих ракет «Калібр»

росія продовжує утримувати свої кораблі на бойовому чергуванні у Чорному, Азовському та Середземному морях.

У Чорному морі помітили 8 ворожих кораблів, серед яких носій крилатих ракет "Калібр"
У Чорному морі помітили 8 ворожих кораблів, серед яких носій крилатих ракет "Калібр"

Загалом в акваторіях цих морів 20 листопада перебувають 20 російських військових суден.

Серед них є й носії крилатих ракет «Калібр»: один — у Чорному морі, ще 4 — у Середземному: їхній загальний залп — 80 крилатих ракет. Про це повідомили у Військово-морських силах Збройних сил України.

За даними ВМС ЗСУ, 20 листопада у акваторіях трьох морів перебувають 20 російських військових суден, серед яких — і носії «Калібрів» з загальним залпом у 80 крилатих ракет.

«У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 8 ворожих кораблів, з яких 1 носій крилатих ракет „Калібр“, загальний залп — 4 ракети; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні 2 кораблі;в Середземному морі — 10 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет „Калібр“, загальний залп — 76 ракет», — зазначили у ВМС ЗСУ.

Військові також розповіли, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою до Азовського моря здійснили 2 судна, жодне з яких не рухалося з протоки Босфор. У Чорне море зайшли 20 суден, одне з яких продовжило рух у напрямку Босфору.

«рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря», — додали у ВМС ЗСУ.