Звільнення Луганської області не буде швидким: у ЗСУ назвали причину

Операція по звільненню Луганської області не буде швидкою, оскільки на цьому напрямку окупанти давно зміцнилися за рахунок бойовиків так званої «ЛНР» і сил, які раніше перебували в Харківській області.

«У ворога там було формування, це так зване „ЛНР“, яке він використовував як плацдарм для підготовки нападу на нас, у тому числі створивши там цей корпус „народної міліції ЛНР“. Він під керівництвом російських офіцерів готувався до війни постійно, тренувався, коли була операція об'єднаних сил», — пояснив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Він зазначив, що окупанти на Луганщині встигли підготуватися також в інженерному плані. За його словами, частина російських військ після відступу з Харківської області та Лимана (Донецька область) була перекинута до Луганської області.

У зв'язку з цим ЗСУ на цьому напрямі не йдуть у лобові атаки. Українські підрозділи атакують ворога високоточними ударами, а потім оперативно переходять до контратак.

«Ми максимально їх вражаємо спочатку вогнем, у тому числі високоточними боєприпасами, і тільки з'являється можливість, як це було востаннє в Макіївці, ми звільняємо досить швидко. Просто для цього потрібен час», — наголосив Череватий.