В Україні прокинувся ген безпеки для нації, який спав деякий час, — експерт

Україна на сьогодні є лідером у світі щодо пропозицій військових знань і нових стандартів безпеки. Про це та інше поговорили в програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

Володимир Волков у програмі "Точка зору"
Володимир Волков у програмі "Точка зору"

У новому випуску гостем став керівник УВО «СПАС-23» і керівник школи UA-DO Володимир Волков.

«Після перемоги (Україна, — ред.) буде лідером не тільки регіональним, а й світловим, з внесення новий безпекових стандартів, нових стратегічних, тактичних дій і знань, військових знань. Україна однозначно буде диктувати світові нові стандарти, тому в цей процес зараз має втрутитися наука», — вважає експерт.

Волков зазначив, що у видах спорту, що залишилися в спадок від СРСР, закладена найманська ідеологія — вбити будь-яким засобом.

«В основі покладена вбивча ідеологія, тобто основа, наприклад, бойового самбо — вбити будь-яким засобом. І це ми бачимо і в Бучі, і в Ірпені, в так званій другій гнилій армії світу. У них немає ніяких святих речей, немає ніякого кодексу воїна», — пояснив гість.

А його словами, Україна пропонує на національних основах, на козацьких традиціях перейти на лицарський підхід до процесу. Завдання воїна — залишитися живим, захистити себе та оточення, наголосив він.

«Європейська асоціація бойових мистецтв запропонувала дві дисципліни козацьких розваг внести в перелік Чемпіонату світу, Чемпіонату Європи серед юнацтва, дітей. І це виключно українських розваг», — додав керівник школи.

Наостанок Володимир Волков підкреслив: «зараз прокинувся той ген безпеки для нації, який спав деякий час».

Рекомендовані публікації