Відбувся V Молодіжний форум з управління Інтернетом

23 листопада відбувся V Молодіжний форум з управління Інтернетом. Цього року захід пройшов в онлайн-форматі.

V Молодіжний форум з управління Інтернетом
V Молодіжний форум з управління Інтернетом

У форумі взяли участь фахівцями, які безпосередньо залучені до процесів розвитку й захисту українського та світового кіберпростору.

Експерти та інші учасники мали можливість представити своє бачення питань, пов’язаних з управлінням Інтернетом, підтримкою комунікаційних мереж, захистом користувачів глобальних мереж або розповсюдженням та аналізом інформації в Інтернеті.

Голова Комісії з питань науки та ІТ Іван Пєтухов, який наполегливо працює над вдосконаленням українського законодавчого забезпечення розвитку інформаційної галузі, виступив з привітальним словом.

«Кожен з нас вносить свою лепту в інформаційну боротьбу, у кіберборотьбу, у боротьбу з ворогом. Ця боротьба почалася не сьогодні, вона точиться вже кількасот років. Але Україна вистояла. 24 лютого цього року одночасно почався і наступ на фізичному фронті, коли полетіли в нас перші ракети, і наступ на інформаційному фронті. Тому ми повинні постійно знати та враховувати те, що противник буде поруч, бо він наш сусід. І поки він буде в такому складі, в якому він зараз є, і в територіальному, і в природному, і в людському потенціалі, який перевищує нас в чотири рази, ми повинні завжди бути готові. Але ми набагато розумніші, набагато спритніші за них, бо ми навчилися не тільки зупиняти атаки, ми навчилися швидко відновлюватися», — сказав він.

Одразу після привітання голову Комісії нагородили сертифікатом за III Молодіжний форум з управління Інтернетом. Пєтухов наголосив, що кожному учаснику форуму команда I-UA.tv дарує книгу Симона Петлюри «Московська воша».

За підсумками форуму будуть сформовані повідомлення, які потім разом із повідомленнями всеукраїнського форуму (XIII IGF-UA) подадуть до органів виконавчої влади.

Окрім цього, традиційно учасникам були представлені молодіжні глобальні ініціативи, в яких вони зможуть взяти участь, отримати новий досвід і додати ще одну перевагу до свого освітнього портфоліо.