Перейшов на бік ворога: повідомлено про підозру експравоохоронцю Криму

За даними слідства, у 2014 році під час окупації півострова, зрадивши присязі, експравоохоронець вступив до лав «Міністерства внутрішніх справ Республіки Крим», яке пізніше увійшло до складу Міністерства внутрішніх справ рф.

Перейшов на бік ворога: повідомлено про підозру експравоохоронцю Криму

Він обіймав псевдопосади «дільничного», а згодом «слідчого поліції Ленінського районного відділу внутрішніх справ у м. Севастополі МВС рф».

Підозрюваний працював в інтересах ворога, надавав допомогу представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України.

Правоохоронці встановили, що чоловік повернувся з окупованого півострова до Києва. Під час обшуку у нього виявлено мобільний телефон та паспорт громадянина рф. Наразі перевіряється його причетність до скоєння інших злочинів проти основ національної безпеки.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури колишньому оперуповноваженому в особливо важливих справах сектору УБОЗ УМВС України в м. Севастополі повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Йому обрано запобіжний захід — тримання під вартою.