Сьогодні — Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок

Сьогодні, 25 листопада, — Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Його оголосила Генасамблея ООН у 1999 році.

Сьогодні — Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок

За інформацією ПРООН, від фізичного домашнього насильства в Україні страждає близько 2-ох мільйонів людей. Статистика говорить, що у понад 80-ти % — це насильство чоловіків щодо жінок. Щороку від домашнього насильства гинуть 600 українських жінок. Цьому немає виправдання!

«Жінки у всьому світі зазнають фізичного, психологічного, економічного, сексуального насильства. Найчастіше, боротьба з цим — це ходіння по колу. Після умовного „примирення“ з кривдником, він у більшості випадках повертається до насильства знову. Тож важливо усвідомити — про проблему не треба мовчати! Жертвам варто звертатися за допомогою до поліції та інших компетентних органів. Кривдник має понести покарання», — звернувся до громадян омбудсман Дмитро Лубінець.

Символом проти всіх форм насильства над жінками стала біла стрічка. Вона символізує намір ніколи не чинити, не сприяти чи не залишатися байдужими до насильства.