Екс-міністр енергетики розповів, коли українцям перестануть вимикати світло

Якщо більше не буде ракетних ударів, то енергетики за 1- 1,5 місяці зроблять все, щоб стабілізувати ситуацію. Будуть планові віялові відключення.

Іван Плачков
Іван Плачков

Про це i-ua.tv повідомив міністр енергетики 2005−2006 років Іван Плачков.

«Якщо більше не буде ракетних ударів, то енергетики за 1- 1,5 місяці зроблять все, щоб стабілізувати ситуацію. Але це не означає, що не буде відключень. Прогнозую віялові відключення, але більш системні. Відповідно до графіків. Сьогодні це не вдається. Адже, якщо на підстанції було 3 трансформатора, а залишився лише один, то він, особливо в години пік працює на максимальних навантаженнях. Ми можемо також його втратити. Тому енергетики вимушені відключати споживачів», — каже І. Плачков.

За його словами, коли припинять вимикати світло, залежить від різних факторів.

«Енергетики шукають енергетичне обладнання. Спостерігається дуже великий дефіцит. Чим швидше ми його отримаємо, тим скоріше відмовимося від аварійних відключень світла. Будуть планові віялові відключення. Це можливо зробити до нового року, якщо не буде нових ракетних обстрілів. А ось до весни, скоріше за все, будуть тривати відключення світла», — резюмує І. Плачков.

Рекомендовані публікації