На лаві підсудних 2 жителі Черкащині, які займалися збутом наркотичних засобів

Обвинуваченим був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який у подальшому замінено на заставу у розмірі по 130 тис. грн.

Черкаською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох місцевих жителів, які вчинили кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 310, ч. 1 ст. 263 КК України.

За даними слідства зловмисники, які раніше вчиняли злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, за попередньою змовою групою осіб придбали задля подальшого збуту психотропну речовину амфетамін, частину якої у подальшому збули іншим особам, а решту зберігали за місцем проживання одного з них.

Працівниками поліції було вилучено майже 3 г амфетаміну, 2,5 кг канабісу, 28 рослин конопель, а також вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові речовини та вибуховий пристрій.

Обвинуваченим був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який у подальшому замінено на заставу у розмірі по 130 тис. грн.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП України в Черкаській області.

Санкціями зазначених статей Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.