В Києві встановлять головну новорічну ялинку: подробиці

Мер Києва Віталій Кличко розповів, як працюватимуть цьогоріч новорічні локації та заявив, що головну ялинку країни таки встановлять за гроші приватного бізнесу.

Кличко розповів, чи встановлять головну ялинку країни в Києві
Кличко розповів, чи встановлять головну ялинку країни в Києві

Про це він розповів у інтерв'ю одному з українських видань.

За словами Кличка, хоча масових заходів у воєнний час проводити не можна, свята — Новий рік та Різдво — ніхто не скасовуватиме. Новорічну ялинку цього року встановлять за кошти приватного бізнесу. Він також заявив, що дерево цьогоріч буде «без пафосу».

«Ми розуміємо, що масові заходи заборонені в воєнний час. І їх не буде в жодному разі. Але скасовувати Новий рік та Різдво ніхто не збирається, і атмосфера Нового року повинна бути. Не можна дозволити Путіну вкрасти наше Різдво. Попри різні думки від різних сторін — потрібно чи не потрібно — ми звернулися до бізнесу, який погодився не за бюджетні гроші, а за свої приватні кошти встановити ялинки без новорічного пафосу», — заявив він.

Кличко також розповів, що саме спонукало місцеву владу прийняти рішення все-таки встановити ялинку.

«Ми виступаємо кураторами багатьох військових підрозділів, підтримуємо їх, надсилаємо допомогу. Якось спілкувався з ними (військовими — ред.) щодо проведення Нового року та святкувань. І один із хлопців сказав: «Чому моя дитина буде зараз без ялинки, без Нового року, без новорічного настрою?», — сказав очільник столиці.

Він зазначив, що у Києві встановлять кілька новорічних локацій в різних районах міста, усі за приватні кошти. На Софійській площі також працюватиме локація, проте без концертних програм, фастфудів та масових заходів.