рф оголосила енергетичну війну всьому світу — Іван Плачков

росія оголосила енергетичну війну не тільки Україні, а і всьому світу.

Іван Плачков
Іван Плачков

Про це під час ефіру заявив міністр енергетики 2005- 2006 років Іван Плачков.

«рф оголосила світову війну всьому світу, але вона вже її програла. Європейські крани підготувалися та не хвилюються, як вони пройдуть зимовий період. Буде складно, але великих загроз немає. Що стосується України, то зараз йде гаряча фаза війни. А 5 потужних ударів зруйнували більше ніж на 50% енергетичну структуру України. Це генеруючі та розподільчі мережі, генеруюче обладнання — підстанції, високовольтні лінії, розподільчі лінії електропередач. Тому ситуація на сьогодні є критичною. Тому енергетики вимушені скорочувати споживання, вимикати споживачів для того, щоб забезпечити ремонт відповідного обладнання. Адже під напругою його не можна робити. Також у нас недостатньо трансформаторних потужностей на трансформаторних підстанціях для того, щоб розподілити електроенергію», — каже І. Плачков.

При цьому І. Плачков заявив, що генеруючих потужностей на сьогодні достатньо.

«Як ми переживемо цю зиму сказати важко. Енергетики зроблять все можливе та неможливе для стабілізації ситуації. Вони проявлять героїзм у відновленні енергосистеми. Зима тільки починається і обсяг палива, який є на складах, розрахований на середньостатистичну зиму. Якщо не буде більше ударів, то енергетики за кілька місяців зроблять все, щоб стабілізувати ситуацію. Тобто електроенергію будуть вимикати відповідно до графіків. Якщо будуть ще ракетні удари, то енергосистема не ляже, а вона буде працювати, а енергетики будуть її поступово відновляти, збільшуючи кількість споживачів, підключених до електроенергії», — резюмує І. Плачков.

Нагадаємо, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників посилити військову підтримку України, щоб не дати президенту рф володимиру путіну жодних шансів поставити її на коліна протягом зими.

Рекомендовані публікації