За держзраду засуджено колишнього військового прокурора Кримського регіону

За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 12 років позбавлення волі заочно засуджено колишнього військового прокурора Кримського регіону за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).

За держзраду засуджено колишнього військового прокурора Кримського регіону
За держзраду засуджено колишнього військового прокурора Кримського регіону

Прокурори у суді довели, що громадянин України, порушивши присягнув на вірність народу України, під час окупації півострова ЗС рф пішов на співпрацю з ворогом.

З 2012 по 2014 рік засуджений був військовим прокурором Кримського регіону. У березні 2014 року він перейшов на службу до незаконно створеної «військової прокуратури Чорноморського флоту РФ», обійнявши там керівну посаду «заступника військового прокурора». Одночасно з цим окупанти присвоїли засудженому звання «генерал-майора юстиції РФ».

Своїми діями та рішеннями «прокурор» забезпечував функціонування окупаційних органів військової прокуратури на півострові та окупаційного режиму загалом, а також сприяв у проведенні підривної діяльності проти України.

Наразі засудженого оголошено в розшук.

Нагадаємо, що до 15 років за ґратами з конфіскацією майна засуджено жительку Миколаєва, яка на завдання спецслужб рф добровільно у квітні і травні 2022 року збирала інформацію щодо місць дислокації військовослужбовців ЗСУ на території Миколаєва.