Мережею шириться фейк про скорочення військової допомоги Україні

Видання Global Times поширює наративи, тотожні російським, про те, що НАТО може різко скоротити постачання зброї Україні через виснаження країн ЄС.

Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг
Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг

Про це попереджає Центр протидії дезінформації.

Аргументи газети Global Times:

  • Інтерв'ю Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга німецькій газеті Die Welt, в якому він визнає, що зараз «важкі часи для багатьох домогосподарств у Європі».
  • Думка експерта із вивчення США та наукового співробітника Китайської академії соціальних наук Лю Сяна про те, що через складну економічну ситуацію в Європі допомога Україні буде нестерпним тягарем для європейських країн.

Автор статті робить висновок, що «згодом НАТО або європейські країни можуть розпочати переговори з рф, щоб подолати кризу та повернути народ України та Європи до відносно нормального життя».

Але офіційну позицію НАТО підтверджують слова Єнса Столтенберга про те, що європейські країни повинні допомагати Україні, оскільки «найкращий спосіб зберегти мир — це підтримати Україну».

Нагадаємо, країни-члени НАТО за підсумками саміту голів МЗС у Бухаресті мають підтвердити рішення щодо майбутнього членства України в Альянсі, заявив Столтенберг.