Німеччина надасть Україні 350 генераторів і 56 млн євро для відновлення енергосистеми

Німеччина надасть Україні 56 мільйонів євро на ремонт енергетичної інфраструктури, а також понад 350 електрогенераторів.

Німеччина надасть Україні 350 генераторів
Німеччина надасть Україні 350 генераторів

Про це йдеться на повідомленні німецького уряду.

Цей пакет допомоги обговорили телефоном канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський. Також лідери говорили про політичну, військову та гуманітарну ситуацію в Україні.

Як зазначається, Зеленський розповів Шольцу про наслідки російських авіаударів по цивільній інфраструктурі, водо- та електропостачання, а канцлер засудив такі обстріли й запевнив Україну в подальшій підтримці.

Шольц також наголосив на незмінній підтримці України з боку Німеччини, зокрема у сфері протиповітряної оборони та довгострокової відбудови. Канцлер і український президент домовилися «продовжувати тісний і конструктивний обмін та підтримувати тісні контакти».

Нагадаємо, Німеччина передасть Україні 14 наземних безпілотників THeMIS.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.

Рекомендовані публікації