У Києві цьогоріч встановлять символічну «ялинку незламності»

Головна ялинка країни цього року буде штучною, висотою 12 метрів, прикрашена енергозберігаючими гірляндами, які світитимуться від генератора.

У Києві встановлять "ялинку незламності"
У Києві встановлять "ялинку незламності"

За традицією, її розмістять на Софійській площі. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, цьогоріч на новорічну ялинку місто не витрачатиме кошти, усе фінансування візьмуть на себе бізнес та меценати.

Оздоблять ялинку прикрасами минулих років. На символічній «ялинці незламності», розвісять 1000 іграшок, зокрема, кулі синього та жовтого кольорів, а також 500 білих голубів, які надасть компанія «Глобал Декор». Прикрасять дерево й енергозберігаючими гірляндами, які будуть світитися від генератора.

Неподалік генератора планують встановити точки для підзарядки телефонів та інших гаджетів. Після свят бізнес, який надає генератор та забезпечить його роботу, обіцяє передати прилад військовим.

Нижня частина ялинки буде оформлена стендами з прапорами країн, які допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни, каже Кличко.

Верхівку новорічної ялинки прикрашатиме герб України.

За словами очільника столиці, цього року масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків та атракціонів на Софійській площі не буде.

Нанадаємо, 28 листопада Кличко повідомив, що головну ялинку країни встановлять за гроші приватного бізнесу.

Рекомендовані публікації