НАТО передасть Україні додаткову 155 мм артилерію

На зустрічі міністрів закордонних справ НАТО у Бухаресті союзники оголосили про передачу Україні 155 мм артилерії, снарядів та бронемашин.

НАТО передасть 155 мм артилерію
НАТО передасть 155 мм артилерію

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

На зустрічі було оголошено нові внески країн у нашу енергетичну безпеку: трансформатори, генератори, зброя, зимова форма.

«Я не можу все це озвучувати, але серед цих позицій є і 155-мм артилерія, і снаряди, і бронемашини — це вже незабаром приїде в Україну та посилить наші Збройні Сили», — сказав Кулеба.

Глава МЗС України наголосив, що подякував усім державам, які були одностайні в тому, що вони будуть з Україною стільки, скільки це буде необхідно.

«Це надзвичайно сильний сигнал, раніше у нас не було такої одностайної підтримки саме в цьому пункті… Війна триває мало, середньо, довго, але вони будуть з нами стільки, скільки це буде необхідно», — зазначив Кулеба.

Міністр додав, що попросив союзників бути з Україною не лише стільки, скільки потрібно, а й надавати Україні все, що їй потрібно настільки швидко, наскільки це потрібно.

Нагадаємо, передумовою для того, щоб розпочався процес вступу України в НАТО є її перемогу війні з росією. Зараз це є пріоритетом.