Терористичне угруповання Ісламська держава заявила про вбивство свого лідера

Терористичне угрупування Ісламська держава підтвердило, що лідера бойовиків Абу аль-Хасана аль-Хашемі аль-Курайші вбили.

Ісламська держава заявила про вбивство свого лідера
Ісламська держава заявила про вбивство свого лідера

Про це повідомляє агентство Reuters у середу, 30 листопада, з посиланням на аудіоповідомлення представника ІД, опубліковане в Telegram.

У США підтвердили смерть лідера ІД внаслідок операції Вільної сирійської армії в мухафазі Дар’а в жовтні.

В ІД стверджують, що лідера терористів вбили, коли той «боровся з ворогами Бога», не уточнюючи подробиці. Новим лідером угрупування став Абу аль-Хусейн аль-Хусейні аль-Курайші. Як пише CNN, про нього мало що відомо, але терористи називають його «досвідченим бійцем».

Представник Білого дому Джон Кірбі привітав повідомлення про вбивство лідера бойовиків і заявив, що США «розбираються» з цим питанням.

«Це не означає, що з групою покінчено, але наразі вона є тінню себе колишньої, вони спустошені з точки зору лідерства і здатності проводити атаки», — вважає автор книги про ісламську державу Хассан Хассан.

Абу аль-Хасан аль-Хашемі аль-Курайші став лідером ІД у березні 2022 року, після того, як його попередник Абу Ібрагім аль-Хашемі аль-Курайші в лютому загинув внаслідок операції американських військових. У Пентагоні заявили, що він активував вибуховий пристрій, який вбив його, його дружину і двох дітей.

Нагадаємо, іранці протестували в південно-східній провінції Сістан-Белуджистан у п’ятницю в ознаменування розгону силами безпеки 30 вересня, відомого як «Кривава п’ятниця».