Після вибуху українського посольства в Мадриді, лист з вибухівкою отримала компанія з виробництва зброї

Напередодні в посольстві України в Мадриді пролунав вибух. Пізніше стало відомо, що причиною цього став конверт з вибухівкою.

Журналісти повідомили, що ще один лист з вибухівкою в Іспанії отримав виробник зброї. Сталося це у середу ввечері, за кілька годин після того, як подібний пристрій вибухнув в посольстві України у Мадриді.

Відомо, що лист з вибухівкою надіслали компанії Instalaza. Її співробітники ідентифікували небезпеку та викликали поліцію. На щастя, бомбу вдалося знешкодити, тож ніхто не постраждав.

Згідно з наявними даними, конверт розміром 10 на 15 сантиметрів і товщиною в 1 виявив начальник служби безпеки компанії. Відповідний лист не був адресований комусь конкретно, а його адресатом стала сама Instalaza. Особливу підозру викликав той факт, що на конверті була вказана від руки українська електронна пошта, а також стояв український поштовий штемпель

Усе це дозволяє припустити, що вибух у посольстві та відповідний лист пов'язані. Тож це міг бути спланований терористичний акт. Але цього разу втілити у життя задумане зловмисникам не вдалося.

Зауважимо, що Instalaza — виробник протитанкових гранатометів С-90, які Іспанія відправила в Україну для протистояння російській агресії.

Нагадаємо, що у посольства України в Мадриді стався вибух, постраждав один із співробітників.