рф утримує у Криму значні військові резерви: подробиці

росія утримує на півночі окупованого Криму значні резерви для посилення своїх угруповань, що воюють в Україні.

Олексій Громов
Олексій Громов

Про це повідомив під час брифінгу у Military Media Center заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

«Противник утримує на півночі окупованого Криму резерви для посилення своїх угруповань військ на Наддніпрянському та Оріхівському напрямах. Місто Джанкой та прилеглі райони фактично перетворилися на найбільшу військову базу на тимчасово окупованій території півострову Крим, звідки здійснюється передислокація російських окупаційних військ, озброєння та військової техніки з рф», — заявив Олексій Громов.

Зі слів бригадного генерала, за даними розвідки, у польовому парку в районі населеного пункту Медведівка Джанкойського району знаходиться близько 750 одиниць озброєння та військової техніки.

Він наголосив, що пріоритетом для російської федерації залишається утримання позицій в Донецькій та Луганській областях і на транспортному «коридорі» до тимчасово окупованих територій Криму.

Варто зазначити, що поблизу міста Джанкой давно знаходиться потужний логістичний центр російських військ, на базі котрого створено ремонтну базу для відновлення пошкодженої техніки окупантів.