РНБО ввела санкції проти очільника Лаври Павла та Вадима Новинського

Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти священнослужителів УПЦ мп, зокрема намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя) та екснардепа Вадима Новинського.

РНБО ввела санкції проти очільника Лаври Павла та Новинського
РНБО ввела санкції проти очільника Лаври Павла та Новинського

РНБО ввела санкції проти Новинського, намісника Лаври митрополита Павла (Лебедя) і ще близько десятка священнослужителів УПЦ мп, переважно із окупованих росією територій.

2 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації.

Рішення про санкції РНБО ухвалила на засіданні 1 грудня після «розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії Росії і для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України».

Список підсанкційних прізвищ у Зеленського обіцяли оприлюднити згодом.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо заборони в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в росії.

Рекомендовані публікації