У Мелітополь завезли вчителів із Дагестану: мають русифікувати українських дітей

У тимчасово окупавному Мелітополі на Запоріжжі більшість учителів відмовилися йти на співпрацю з ворогом. Через це росіяни вирішили завезти в місто своїх педагогів.

Вибір пав на вчителів із Дагестану (республіка у складі рф), яким окупанти пообіцяли підвищені зарплати. Про це повідомляє Центр національного спротиву при Силах спеціальних операцій ЗСУ.

Крім того, завезені педагоги, як кажуть загарбники, нібито можуть розраховувати на пільги як учасники бойових дій.

За рахунок працівників із Дагестану окупанти сподіваються покрити дефіцит кадрів у школах Мелітополя. Ці вчителі мають займатися пропагандою у навчальних закладах та русифікувати українських дітей.

Водночас із цим на тимчасово окупованих територіях півдня України росіяни шукають дітей, яких не відпустили на навчання до шкіл, де запровадили російську програму.

«На півдні росіяни перевіряють дітей, якщо ті знаходяться в навчальний час на вулиці. Також чи навчається дитина в російській школі перевіряють завезені з рф лікарі під час медоглядів, які влаштували росіяни. В дітей та їх батьків перевіряють телефони на встановлення додатка української онлайн-школи», — сказано в повідомленні.

Батькам, які не віддали своїх дітей до російських шкіл, погрожують позбавленням батьківських прав, а навчання дітей у таких закладах заоохочують одноразовими виплатами в 10 тисяч рублів.

Нагадаємо, що мер Мелітополя розповів, як насправді російські окупанти ставляться до колаборантів та інших любителів «руського міра».