путін може використати «мирні» переговори, щоб поповнити запаси своєї армії, Україна не має на це йти, — глава МСЗ Британії

російський диктатор володимир путін може використати ймовірні переговори з Україною для того, щоб заморозити війну, розпочату ним проти держави.

путін може використати "мирні" переговори, щоб поповнити запаси своєї армії, Україна не має на це йти, – глава МСЗ Британії
путін може використати "мирні" переговори, щоб поповнити запаси своєї армії, Україна не має на це йти, – глава МСЗ Британії

Є ризик, що за цей час він хоче поповнити запаси своєї армії перед початком наступної атаки.

Про це сказав міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі в інтерв’ю The Telegraph в п'ятницю, 2 грудня. За його словами, глава кремля може вдавати, що бере участь у переговорах, а насправді навчатиме більше військ і надсилатиме більше боєприпасів на фронт.

«Існував ризик, що припинення вогню фактично буде використано путіним, щоб навчити більше військ і виробити більше боєприпасів, а також переоснастити свої пошкоджені збройні сили та переозброїти їх», — сказав Клеверлі.

За його словами, рішення України про ймовірні переговори з країною-агресором має бути «стійким, значущим та реальним».

«Чого нам слід побоюватися, то це те, що росія використає паузу як спосіб переконатися, що її наступна фаза агресії буде більш ефективною, ніж нинішня», — зазначив політик.

Міністр закордонних справ Британії сказав, що ті, хто підтримує Україну, мають бути «дуже і дуже обережними» при підході до теми «мирних» переговорів, попередивши, що путін не діє «сумлінно».

«І справа в тому, що ми повинні бути дуже-дуже обережними, якщо „мирні“ переговори — і я використовую слово „мир“ у лапках — будуть ініційовані володимиром путіним», — додав Клеверлі.

Рекомендовані публікації