Україна та Велика Британія домовились про зернове партнерство

Укладена в Лондоні угода про цифрову торгівлю стала першою в історії України.

Україна та Велика Британія домовились про зернове партнерство
Україна та Велика Британія домовились про зернове партнерство

Перший віце-прем'єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко під час онлайн-брифінгу на фейсбук-сторінці Мінекономіки розповіла про подробиці візиту української делегації до Великої Британії та про те, яких домовленостей було досягнуто.

«Одним з найважливіших результатів роботи в Лондоні, безперечно, є укладання Угоди про цифрову торгівлю між Україною та Великою Британію. Ми разом з Міністром міжнародної торгівлі Великої Британії Кемі Баденох заклали фундамент для подальшого співробітництва наших країн саме в цифровій сфері економіки», — заявила Юлія Свириденко.

За словами Міністра економіки, саме завдяки цифровим та хмарним сервісам під час війни вистояв український бізнес, зокрема банківський сектор, держава змогла зберегти більшість своїх послуг для населення, а громадяни робити замовлення, коли були зачинені звичайні торгові мережі.

Укладена в Лондоні угода про цифрову торгівлю стала першою в історії України. В свою чергу, Україна стала другою країною світу — після Сінгапуру — з якою таку угоду уклала Велика Британія.

«Зацікавленість Великої Британії в цій угоді є найкращим стимулом для української цифрової економіки. ІТ-галузь надзвичайно мобільна. Тому важливо, щоб світ захотів співпрацювати з українськими IT-компаніями. Це дуже вагома причина укласти цю угоду зараз, коли війна ще не закінчилась», — розповіла Юлія Свириденко.

Ця угода дасть наступні практичні переваги для української економіки:

  • Буде створено єдине вікно для трейдерів та державних органів.
  • Очікується зростання торгівлі послугами та запровадження належного захисту персональних даних.
  • Покращиться доступ до публічних ресурсів двох країн.

Це сприятиме розвитку цифрової економіки, ІТ-індустрії, впровадженню штучного інтелекту.

Нагадаємо, що Україна до кінця весни планує відправити нужденним країнам близько 60 суден з продовольством у рамках гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.