Допомагає гауляйтерам в Мангуші. ДБР повідомило про підозру колишній посадовиці

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру колишній посадовиці Маріупольської РДА.

Допомагає гауляйтерам в Мангуші. ДБР повідомило про підозру колишній посадовиці

«Працівники ДБР повідомили про підозру колишній посадовиці Маріупольської районної державної адміністрації. Керуюча справами допомагає місцевим гауляйтерам „керувати“ Мангуською територіальною громадою», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, після вторгнення росії на територію України та тимчасової окупації регіону вона добровільно обійняла посаду «керуючої справами» у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора органі влади — «Адміністрації першотравневого району ДНР» у смт Мангуш Маріупольського району Донецької області.

Наразі жінка підозрюється у колабораційній діяльності за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111−1 КК України. Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що на основі матеріалів СБУ слідчі ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомили про підозру заступнику голови держдуми рф Олександру Бабакову. Цей чиновник шкодить суверенітету України, сприяє військовій агресії росії та голосував за «прийняття до складу рф» Херсонської та Запорізької областей.