У ЗСУ пояснили, чому рф перестала запускати іранські дрони-камікадзе

Війська рф призупинили застосування іранських дронів-камікадзе проти України. Таке рішення пов’язане із зимовими холодами.

На жаль, ми не можемо зупинити постачання як бомб, так і дронів для росії, але ми зараз готуємо достатню кількість засобів протиповітряної оборони від західних партнерів. Наші військовослужбовці вчаться керувати цими комплексами, і зараз ми вже можемо говорити, що збиваємо близько 75−80% повітряних цілей. Це дуже добре", — сказав Силкін.

За його словами, динаміка використання іранських дронів російською армією пішла на спад.

«Будь-які літальні апарати, якими є саме дрони, виготовлені з пластику та з таких матеріалів, які залежать від морозів і погодних умов. На даний момент є лише тренування бомбардувальної авіації, яка здійснює переміщення, яка тренується з дозаправкою в небі. А дрони поки що призупинили свою діяльність», — розповів помічник командувача ОС ЗСУ.

Нагадаємо, що рф та Україна ведуть першу повномасштабну війну безпілотників. Війна росії проти України, яка почалася з незаконного перетину українських кордонів танками в стилі Першої світової, перейшла в сучасніший вимір. Тепер ЗСУ й окупаційні війська ведуть першу в світі повномасштабну війну безпілотників.