Внаслідок ракетної атаки вражено енергооб’єкти на Київщині, Вінниччині та Одещині — Денис Шмигаль

Енергетична система України після чергової ракетної атаки 5 грудня функціонує та залишається цілісною

Внаслідок ракетної атаки вражено енергооб'єкти на Київщині, Вінниччині, Одещині
Внаслідок ракетної атаки вражено енергооб'єкти на Київщині, Вінниччині, Одещині

У цьому запевнив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Терористична країна Росія спробувала знову реалізувати свій злочинний план — занурити Україну в темряву та холод. Завдяки героїчним ЗСУ та силам ППО ворогу вкотре не вдалося задумане. Енергетична система країни функціонує та залишається цілісною», — написав він у Telegram.

Очільник уряду повідомив про влучання ракет у об'єкти енергетичної інфраструктури в трьох областях.

«Були влучання в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях. У деяких регіонах вимушено застосовано екстрені відключення для збалансування системи й уникнення аварій. Рятувальники вже працюють над ліквідацією наслідків атаки, аби повернути світло в кожну домівку», — зазначив Шмигаль.

Він нагадав, що росія обстріляла Україну в річницю підписання Будапештського меморандуму, чим укотре продемонструвала, який із неї «надійний» гарант безпеки.

Читайте також


Понад 100 героїв загинули за Україну: у Мощуні на Київщині облаштовують меморіал для захисників

На початку повномасштабного вторгнення рф на Київщині загинуло понад 100 захисників з різних куточків України. Більша частина з них саме у селі Мощун, яке стало щитом для Києва. Саме вони ціною власного життя знищували елітні підрозділи десантних військ та морської піхоти армії рф. Як зараз вшановують загиблих героїв та куди можуть долучитися всі небайдужі українці, або родичі полеглих захисників, читайте в матеріалі.