​10 років за ґратами за службу на боці ворога проведе кулеметник «ДНР»

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури до 10 років позбавлення волі засуджено учасника незаконних збройних формувань рф.

​10 років за ґратами за службу на боці ворога проведе кулеметник «ДНР»

Прокурором доведено, що в квітні 2014 року мешканець м. Донецька вступив до лав терористичної організації «ДНР». Протягом 8 років він був стрілком та кулеметником у низці НЗФ.

Він «служив» у так званих «народному ополченні Донбасу», «Сотні Чегевари», «Слов'янській бригаді», а також «першому армійському корпусі».

Весь цей час засуджений брав активну участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ та інших військових формувань. Вони були задіяні у проведенні антитерористичної операції поблизу Донецька, Краматорська, Шахтарська та селища Піски.

Вироком суду його визнано винним у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та держкордону України, участі у терористичній організації і діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258−3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Нагадаємо, працівники ДБР виявили на Рівненській митниці радіатори та будівельні матеріали з рф, які ділки намагалися завезти до України під виглядом китайських товарів.