Україна отримала від Німеччини 14 САУ Panzerhaubitze 2000

Українські військові вже отримали 14 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 та п’ять реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) MARS ІІ з комплектами запасних частин та боєприпасів.

САУ Panzerhaubitze 2000
САУ Panzerhaubitze 2000

Разом зі своїми партнерами Німеччина підтримує Збройні Сили України, зокрема, шляхом посилення артилерії, повідомили в Генштабі ЗСУ.

«Для посилення протиповітряної оборони Німеччина передала систему ППО IRIS-T SLM та ракети до неї. Окрім цього, комплекси боротьби з безпілотниками. Разом із зенітними САУ Gepard ця техніка допомагає зробити небо над Україною безпечнішим. Уряд Німеччини підтримує українських військових у тісній координації зі своїми партнерами та союзниками. Німеччина підтримує Україну поставками обладнання та озброєння — зі запасів Бундесверу та поставками з промисловості, які фінансуються з коштів федеральної допомоги на навчання», — йдеться в повідомленні.

У рамках бюджетного процесу на 2022 рік кошти на ініціативу модернізації було збільшено до 2 мільярдів євро на 2022 рік. Додаткові кошти призначені в першу чергу на користь України.

Водночас вони будуть використані для фінансування збільшених обов’язкових внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF), з яких у свою чергу можуть бути відшкодовані витрати держав-членів ЄС на підтримку послуг для України.

Нагадаємо, у Німеччині відбувається масштабна поліцейська операція проти екстремістів. Двадцять п’ять осіб були заарештовані під час рейдів по всій Німеччині за підозрою в змові з метою повалення уряду.