Під час блекауту в Україні радіо- і телезв’язок працюватимуть три доби

У разі виникнення блекауту в країні внаслідок ракетних обстрілів країни-агресора радіо та телебачення матиме можливість працювати щонайменше три доби.

Під час блекауту в Україні радіо- і телезв’язок працюватимуть три доби
Під час блекауту в Україні радіо- і телезв’язок працюватимуть три доби

Як передає Укрінформ, про це в етері телемарафону «Єдині новини» повідомив голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь, відповідаючи на питання щодо роботи радіо і телебачення на випадок блекауту.

«На сьогодні п'ять радіокомпаній в Україні зарезервовані з терміном роботи до трьох днів, так само й телевізійні канали, телемарафону також зарезервовано подачу телесигналу на три доби. Телебачення і радіо працюватимуть. Українське радіо працює в FM-діапазоні, де ви можете почути найнеобхіднішу інформацію», — наголосив Щиголь.

Крім того, він відзначив, що забезпечено також резервування сигналу Концерну радіомовлення і телевеж на доставку сигналу на три доби мінімум.

Нагадаємо, у разі нових ударів ворога по енергосистемі України та повної відсутності внаслідок цього електропостачання в столиці, на всіх маршрутах наземного транспорту працюватимуть автобуси. Проїзд буде безкоштовним. Рух поїздів метрополітену, в разі надзвичайної ситуації та відсутності енергопостачання, буде призупинений. 45 підземних станції метро працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та як укриття під час тривоги.