У Дніпрі будуть збивати «шахіди», не витрачаючись на дорогі засоби ППО

росіяни продовжують використовувати дрони-камікадзе, щоб атакувати українські міста. У Дніпрі вигадали ще один спосіб, як їх можна збивати.

У Дніпрі будуть збивати "шахіди", не витрачаючись на дорогі засоби ППО
У Дніпрі будуть збивати "шахіди", не витрачаючись на дорогі засоби ППО

Про новий проєкт захисту неба розповів міський голова Борис Філатов. За його словами, у Дніпрі вигадали, як посилити великокаліберні кулемети та зенітні гармати.

Філатов розповів, що бійці встановлюють великокаліберні кулемети та зенітні гармати на вантажівки та пікапи, які їм передавали усі ці місяці. З міського бюджету придбали тепловізійні приціли, прилади нічного бачення, планшети та комплекси Starlink. Своєю чергою, ІТ-фахівці придумали, як об'єднати це все в загальну систему.

Тобто всі разом — спільними зусиллями наших славетних ППО і ТрО, працівників мерії й приватного бізнесу, ми модернізували автономний режим роботи цього озброєння. Все, аби краще бачити та збивати ворожі стерв'ятники в повітрі. А ще — заощаджувати зенітні ракети ППО. Тобто по суті це здешевлює знищення росіянського мотлоху в нашому небі,
— зазначив Філатов.

За його словами, результати випробувань в реальних умовах вражають.

«Ви бачите, як у відео зі вчорашніх стрільб наші хлопці зрешетили зімітовану модель того клятого „шахіда“. Безумовно, місто продовжить допомагати нашим оборонцям технікою та оснащенням. Вже їдуть цікаві подарунки під Новий рік. Тож віримо і підтримуємо ЗСУ. Бо поки ми жаліємося на зиму, вони в холоді й під крижаними дощами наближають Українську Перемогу! І так, р*сні п*зда», — підсумував мер Дніпра.

Нагадаємо, що повідомлення про «вирішальну ракетну атаку» рф — інформаційний тиск на Україну.