Віце-президентку Європарламенту затримали у справі про корупцію

Віце-президентка Європарламенту Єва Кайлі була затримана в Брюсселі в п’ятницю у зв’язку з розслідуванням справи про корупцію щодо уряду Катару.

Віце-президентку Європарламенту затримали у справі про корупцію

Крім того, у цій справі затримано ще чотирьох людей, у тому числі партнера депутата Європарламенту.

За даними агентства, поліція затримала Кайлі для допиту.

Кайлі є депутаткою Європарламенту від Прогресивного альянсу соціалістів та демократів. У зв'язку з розслідуванням, що триває, вона виключена з грецької соціалістичної партії PASOK, до якої вона належала.

Раніше в п'ятницю прокуратура Бельгії заявила про початок розслідування можливої корупції, пов'язаної з неназваною державою Перської затоки, де підозрюються помічники та чиновники Європарламенту. За даними ЗМІ, йдеться про Катар, де зараз проходить Чемпіонат світу з футболу.

Прокуратура заявила, що наразі слідство повернуло близько 600 тисяч євро готівкою.

Згідно з бельгійським тижневиком Knack, Катар нібито підкуповував чиновників, які «займають важливе політичне та/або стратегічне становище» в Європейському парламенті, відправляючи їм «значні суми грошей» та «важливі подарунки».

У Knack пишуть, що слідчі перевіряють, чи намагався Катар вплинути на позицію Європарламенту способом, який «виходить за рамки класичного лобіювання».

Нагадаємо, що США офіційно ввели персональні санкції проти голови окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка.


Джерело: AFP