США підготують сотню команд саперів для розмінування територій в Україні

США розраховують до весни 2023 року сформувати та профінансувати роботу 100 розмінувальних команд в Україні.

Тірре відзначив високу ефективність українських саперів, які, починаючи з березня, знешкодили близько 500 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Водночас представник Держдепартаменту США наголосив, що українцям потрібні додаткові навчання, адже серед саперів уже були втрати в процесі роботи.

На тренування, обладнання, а також забезпечення роботи команд із розмінування в Україні Державний департамент США цього року виділяє 91,5 млн доларів.

«Ця програма — унікальна. Це єдиний серед профінансованих іноземними державами великий проєкт із навчання саперів всередині України. Адже інші такі проекти зазвичай вимагають, аби українські фахівці виїжджали за кордон. Крім того, всі інші урядові організації можуть узяти участь у цьому проєкті та ділитися досвідом», — сказав Тірре.

Державний департамент США виділив 91,5 млн доларів на допомогу Україні з розмінуванням. Кошти спрямовують на навчання, надання обладнання з метою проведення операцій розмінування, а також забезпечення роботи команд з розмінування.

Нагадаємо, що Пентагон США мовчазно схвалює дальні удари Збройних Сил України по цілях на території рф після численних ракетних обстрілів країною-агресором української критично важливої цивільної інфраструктури та енергетичних об’єктів.