ЗМІ: кремль може не втримати контроль над російськими неонацистами

Неонацистське воєнізоване угруповання, яке пов’язане з кремлем, попросило своїх членів надати розвідувальні дані про військову діяльність у Латвії, Литві та Естонії. Захід занепокоєний, що росіяни планують напад на країни НАТО.

ЗМІ: кремль може не втримати контроль над російськими неонацистами

Військове неонацистське формування «русіч», яке тісно пов'язане із ПВК «Вагнер», днями звернулося до своїх учасників з проханням надіслати деталі, що стосуються прикордонних постів і військових переміщень у трьох країнах Балтії.

Джерела, які побажали залишитися анонімними, сказали, що «надзвичайний» крок «русіча» може свідчити про розчарування в кремлі та розчарування тим, як йде війна путіна в Україні.

Вони додали, що кремль може втратити контроль над своїми ультраправими російськими воєнізованими організаціями. Ті, своєю чергою, можуть використовувати екстремальні методи для продовження війни в Україні, в тому числі й атаку на країни НАТО для ескалації конфлікту.

Тим часом джерела вважають, що кремль в цьому не замішаний, оскільки сам він, безсумнівно, володіє інформацією, яку запитував «русіч».

Нагадаємо, що Ппрезидент російської федерації володимир путін назвав нові «причини» війни проти України. На цей раз він згадав про «розірвання історії на частини».