В Україні 12 грудня відзначається День Сухопутних військ України

Сьогодні, 12 грудня, відзначається День Сухопутних військ України.

В Україні 12 грудня відзначається День Сухопутних військ України
В Україні 12 грудня відзначається День Сухопутних військ України

Щорічно 12 грудня відзначається День Сухопутних військ України згідно з Указом Президента від 18 жовтня 1997 року «…ураховуючи заслуги Сухопутних військ України як найчисленнішого виду Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави…».

Сухопутні війська Збройних сил України — найчисленніший самостійний вид збройних сил України, головний носій їх бойової могутності, призначений для ведення бойових дій переважно на суходолі.

Структура Сухопутних військ складається з механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин і установ, технічного й тилового забезпечення. Механізовані і танкові війська виконують завдання щодо утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів противника, прориву оборони противника, розгрому його військ, захоплення важливих районів, рубежів і об’єктів, діють у складі морських та повітряних десантів.

Сухопутні війська несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль у забезпеченнія територіальної цілісності та недоторканності кордонів держави.

Телеканал i-ua.tv вітає зі святом.