ЄС заморозив виплату коштів Угорщині

Європейська Рада призупинила виплату 6,3 млрд євро Угорщині, що мали б виділити з бюджету Євросоюзу. Причина такого рішення — порушення принципів верховенства права в країні.

ЄС заморозив виплату коштів Угорщині

«З огляду на те, що заходи з виправлення ситуації, ухвалені Угорщиною, мають значні недоліки, які серйозно ставлять під загрозу їхню адекватність для усунення порушень принципів верховенства права, визначених Комісією, Рада вважає, що наступний ризик для бюджету союзу залишається високим», — йдеться у в повідомленні.

Порушення стосуються державних закупівель, ефективності роботи прокуратури та боротьби з корупцією. Саме з огляду на це, аби захистити фінансові інтереси Євросоюзу, було вирішено призупинити виплату.

У ЄС визнали, що Угорщина розпочала коригувальні заходи, спрямовані на виправлення ситуації. Втім, поки цього не недостатньо для усунення ризиків. Щоб розморозити кошти, Будапешт повинен впровадити визначених комісією низку законів. Зокрема, йдеться про завершення 27 антикорупційних реформ і реформ щодо незалежності судової системи.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.

Рекомендовані публікації